Help uw huid

Iedereen met een gevoelige huid, en vooral degenen met rosacea, zouden verzorgende producten als gezichtsreiniger en vochtinbrengende crème zorgvuldig moeten uitkiezen. De bestanddelen moeten zeer mild en kalmerend zijn. Daarom is het zinvol, enige kennis daaromtrent te bezitten. Hieronder vindt u dan ook een beschrijving van de belangrijkste ingrediënten en eigenschappen van Rosacea Care.


 

Vitamine K

Vitamin KWij zijn er trots op, dat wij in de Rosacea Care huidverzorgingslijn de bijzondere voordelen van vitamine K kunnen bieden. Vitamine K (deze naam stamt van het Duitse woord koagulieren, wat „stollen“ betekent) is noodzakelijk voor de bloedstolling in ons lichaam. Ze ondersteunt de genezing van vergrote of ondichte bloedvaten die zich niet meer kunnen samentrekken. Dat is dan de zogenaamde couperose: de fijne blauwrode adertjes die door de huid heen schijnen.

Vitamine K helpt ook het optreden van donkere ringen onder de ogen te verminderen en de huid bij hyperpigmentatie lichter te laten worden.

De Amerikaanse Rosaceaspecialist Dr. Geoffrey Nase zegt hierover:
“Vitamine K is het magische geheime wapen van schoonheidschirurgen bij de behandeling van bloeduitstortingen na chirurgische ingrepen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond, dat ze kleine bloedvaatjes versterkt. De inname van vitamine K in geringe concentratie kan niet alleen een positief effect hebben op ringen of donkere verkleuringen onder de ogen, maar ook op rode verwijde adertjes als deze geen structurele schade hebben opgelopen.“

Rosacea Care Serum, Vochtinbrengende Crème, Oogcrème en gezichtsgel bevatten allemaal deze vitamine K.


 

Extract van teunisbloem

teunisbloemDit extract is een van de belangrijkste ingrediënten in Rosacea Care serum, vochtinbrengende crème, gezichtsgel, kalmerende spray en zonnebrandmiddel. Het heeft uitstekende ontstekingsremmende en anti-bacteriële eigenschappen en een zeer kalmerende werking op de huid. Aan teunisbloem worden van oudsher allerlei positieve eigenschappen toegeschreven. Deze zou niet alleen roodheid verminderen, maar ook wonden helen en pijn bij brandwonden verminderen.

Teunisbloem (Epilobium angustifolium) is een bloem die in het wild groeit in de bossen van Yukon in Canada, in Noord-Europa en in Rusland. Steeds als een bos door brand verwoest wordt, spruit teunisbloem al naast de zwarte skeletten van de bomen, bijna nog vóór de as is afgekoeld. De planten beschermen dan de zaailingen die vechten om te overleven.

De oerinwoners kenden al de natuurlijke werking van teunisbloem. Daarom gebruiken zij al eeuwenlang het extract om de pijn bij brandwonden te verzachten of ontstekingen te remmen. Op grond van deze ervaringen werden moderne extracten ontwikkeld en op mensen getest. Ze bleken uitermate effectief te zijn tegen erythemen (rood worden van de huid door ontstekingen), die zowel kunnen worden veroorzaakt door UV-stralen als door contact met chemische elementen. Bovendien verminderen ze de huidgevoeligheid en werken ze microbieel. En onlangs werd in het teunisbloemextract een krachtige anti-oxidant ontdekt.
Wij zijn ervan overtuigd, dat de aangetoonde positieve eigenschappen van teunisbloemextract een grote rol kan spelen bij het kalmeren van de huid en het verminderen van klachten die samenhangen met rosacea.


 

Duindoorn

DuindoornDuindoorn wordt al eeuwen aangewend bij de behandeling van brandwonden (ook bij zonnebrand) en bevordert de genezing.

De bessen zijn rijk aan o.a. vitamine C en E en werken ontstekingsremmend en als antioxidant. Zij verlenen onze nachtcrème (Night Cream) ook haar elegante goudgele kleur.


Strontium

Rosacea Care kalmerende lotion en spray bevatten COSMEDERM-7™, een verbinding met strontium die werd ontwikkeld door Dr. Gary Hahn. Dr. Hahn is een van de vooraanstaande wetenschappelijke onderzoekers op het gebied van huidverzorging en docent aan de universiteit van Californië in San Diego.

strontiumCOSMEDERM-7 (TM) is de eerste verbinding, die gericht enkel dié gevoelszenuwen (type Nociceptoren) blokkeert, die op prikkels reageren die jeuk of een branderig gevoel veroorzaken. COSMEDERM-7™ selecteert uiterst nauwkeurig de betreffende zenuwen en is bovendien erg veilig. (Strontium is overigens een natuurlijk element, dat voorkomt in zeewater en in allerlei voedingsmiddelen, zoals groene bladgroente.)

Dr. Geoffrey Nase, waarschijnlijk de meest vooruitstrevende onderzoeker voor wat betreft de vasculaire bestanddelen van Rosacea Care en auteur van het baanbrekende nieuwe boek „Beating Rosacea“ (Rosacea verslaan) zegt het volgende over het opnemen van strontium in huidverzorgende producten:

„De nieuwste klinische onderzoeken tonen aan, dat strontiumnitraat – als het op de gezichtshuid wordt gesmeerd – zorgt voor een duidelijke vermindering van bijverschijnselen als een branderig gevoel, jeuk, rode huid die door huidverzorgende producten worden veroorzaakt. Deze resultaten zijn uitermate van belang voor personen met rosacea,wier gezicht rood wordt of gaat branden als reactie op dergelijke producten of op weersinvloeden van wind, zon, hitte of kou.“

Voor veel gebruikers begint deze remmende werking al na enkele seconden en houdt aan. Voor andere personen, met name voor degenen die matig tot extreem sterk onder rosacea lijden en door een chronisch of intens branderig gevoel in het gezicht gekweld worden, duurt het iets langer voor het gewenste effect optreedt, maar ook dan zijn de resultaten significant te noemen.


 

Zinclear™

Rosacea-Care  biedt als eerste  de internationale Rosaceawereld de buitengewone voordelen van ZinClear, de vooruitstrevende vorm van zinkoxide en de belangrijkste inhoudsstof van onze nieuwe zonnecrème “Sunscreen 30”. Ontwikkeld door onderzoekswetenschappers in West-Australië, biedt  ZinClear een buitengewone bescherming tegen UV-stralen en levert in combinatie met de andere bestanddelen van “Sunscreen 30” een SPF (Sun Protection Factor, zonbeschermingsfactor) van 30, de aanbevolen beschermingsfactor in geval van rosacea of gevoelige huid.

De zon, die het leven op aarde mogelijk maakt, kan ook zeer schadelijk voor de huid zijn. Recentelijk werd in een publicatie van de Harvard Medical School het volgende over de samenstelling van zonlicht geschreven:

“Zonnelicht bevat energie;  zij verwarmt de aarde, maakt plantengroei mogelijk maar schaadt tegelijkertijd  de huid. De zonne-energie wordt op drie verschillende golflengtes via UV-licht overgedragen. De kortste golven, Ultraviolet (UVC) worden door de dampkring van de aarde tegengehouden  ver voordat ze de huid bereiken. De middelste stralen van Ultraviolet B (UVB) bevatten energie die de huid de grootste schade berokkent. Hoewel de lange stralen van Ultraviolet A (UVA) duizend maal minder sterkte hebben, dringen ze toch dieper de huid in.”

Zinclear beschermt tegen UVA- en UVB-stralen, maar daarbij kan de huid een kleurtje krijgen. Door de grootte van de zinkoxidedeeltjes wordt het zonlicht normalerwijze teruggekaatst, zodat de huid daaronder wit blijft. Hoe groter deze deeltjes, des te sterker de terugkaatsing van zonlicht en des te witter de huid blijft. Door nanotechnologie worden de zinkoxidedeeltjes in ZinClear zo klein dat ze onzichtbaar zijn. Daardoor veroorzaken zij een helemaal geen terugkaatsing van zonlicht en de huid kan een mooi kleurtje krijgen.

VERGELIJK

ZinClear

 

Normaal zinkoxide

zinclear   Normaal zinkoxide

De effectiviteit van zinkoxide zonder een witblijvende huid.
Nanotechnologie zorgt voor kleine deeltjes en hun juiste verdeling.

 

Het wit in zonnecrèmes is het resultaat van de strooiing van zichtbaar zonlicht, die veroorzaakt wordt  door de grootte van de deeltjes en hun verdeling.

Om de effectiviteit van ZinClear en de Sun Protection Factor (zonnebeschermingsfactor)  van 30 te kunnen waarborgen dient u dit middel meermaals rijkelijk aan te brengen.


 

Alle huidverzorgingsproducten van Rosacea Care zijn anti-komedogeen en houden rekening met de chemische oriëntering van moleculen bij de samenstelling van de inhoudsstoffen. Deze beide eigenschappen zijn voor mensen met rRosacea of een zeer gevoelige huid van grote betekenis.

Antikomedogeen/ anti-mee-eters

Het begrip “komedogeen” heeft betrekking op alles wat te maken heeft met de oorzaak van verstopping van de huidporiën. Door deze verstopping ontstaan komedogen, ook wel mee-eters genoemd. Een product dat anti-komedogeen is, zoals alle Rosacea Care producten, zal de poriën niet verstoppen. Mensen die lijden aan rosacea wordt geadviseerd  uitsluitend  huidverzorgingsproducten met de vermelding anti-komedogeen te gebruiken.


 

Chiraliteit

Wanneer u op uw handen let, zult u merken dat uw handen erg op elkaar lijken maar niet  identiek zijn; ze zijn elkaars spiegelbeeld. Het begrip “chiraliteit” stamt af van het Griekse woord “kheir” (hand) en duidt op de chemische eigenschappen van de rechts- of linkshandigheid.

ChiraliteitPrecies zoals wij onze handen op de juiste manier in een handschoen moeten steken (zodat ze op de juiste wijze passen), zo dienen alleen moleculen met de juiste chiraliteit of oriëntatie in contact te komen met onze huidstructuur, om zodoende een optimale huidverzorging te bereiken.

De meeste belangrijke bio-moleculen,  ook diegene die in huidverzorgingsproducten gebruikt worden, tonen een linkse en rechtse chemische oriëntatie. Wanneer u de inhoudsstoffen op de verpakking van Rosacea Care producten leest, zult u merken dat voor enkele bestanddeelnamen een D of een L vermeld staat. D staat voor “dextrorotary” (rechtsdraaiende molecuul). En L staat voor levorotary (linksdraaiende molecuul). De chemische samenstelling van de rechts- en linksdraaiende moleculen kan hetzelfde zijn, de moleculen zijn echter niet identiek. Alleen door de keuze van een juiste oriëntatie (chiraliteit) zal gewaarborgd worden dat de huidcellen die moleculen toegediend krijgen die voor een gezondere en schonere huid nodig zijn.